Ахмет Хазини және оның діни- тәлімдік шығармалары турасында (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қазақ халқының рухани құндылық саналатын дәстүрлі мәдениеті мен ұлттық көзқарастарынзерделеуде сан ғасырлық тарихы бар көне мұра – діни- тәлімдік шығармалардың алатынорны айрықша. VII ғасырда пайда болып, кеңінен таралған ислам діні өзімен бірге тың өркениетпен мәдениет алып келді. Оны имани сеніммен қабылдаған халықтардың әдебиетінде жаңа бағыт,тың серпіліс пайда болды. Мақалада түркі  халқының сопылық әдебиетінің негізін қалаған ҚожаАхмет Йассауи хақында маңызды деректер беретін,  өмірін сопылық жолға арнаған Ахмет Хазинимен оның шығармалары туралы баяндалады.
Keywords: парсы тілі; сопылық ілім; ислам мәдениеті; сопылық тариқат; силсила.