Цао Сюециннің «Қызыл сарай түсі » романы мен М. Әуезовтің «Абай жолы » роман- эпопеясындағы әйелдер бейнесіне салыстырмалы талдау (Journal of Oriental Studies, 2016)
Берілген мақалада шығыс әдебиеті, соның ішінде қытай және қазақ әдебиеттерінің жауһарлары– М. Әуезовтің «Абай жолы» роман- эпопеясы мен Цао Сюечиннің «Қызыл сарай  түсі» туындысынасалыстырмалы талдау жасалынған. Аталған туындылардағы образдар галереясын талдау жасауарқылы екі ұлттың мәдени болмысы мен ойлау жүйесі, қоршаған дүниені қабылдаудағы ұлттықменталдық танымы туралы жан-жақты ақпарат берілген. Мұнда әр ұлтқа тән ұлттық форма, көркем-бейнелеу тәсілдері, әдеби және тарихи дәстүрлер, реалия сөздер, наным-сенімдер, әдет-ғұрыптар,жағрафиялық ерекшеліктер проблемалары сөз болады.
Keywords: портрет; ұлттық мінез; ономастика; этномәдени ақпарат; тілдік фактор; мінез категориясы; психологиялық келбет