Хинди тіліне ағылшын сөздерінің ену себептері (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақаланың мақсаты хинди тіліне ағылшын сөздерінің ену себептерін саралау болып табылады.Хинди тілі мен ағылшын тіліне байланысты Үндістанның ресми құжаттары талданып, тілдіксаясат мәселесі қарастырылды. Хинди тілінің лексикасындағы ағылшын сөздері – үнді-ағылшын тарихи, саяси, мәдени, әлеуметтік, тілдік байланыстарының айқын  көрінісі болыптабылады және олардың енуіне ағылшын тілінде бұқаралық ақпарат қызметінің дамуы,білім беру жүйесінің жолға қойылуы, христиан миссионерлерінің насихаты, үкімет істерініңағылшын  тілінде жүргізілуі сынды факторлар негіз болғандығы тұжырымдалды.
Keywords: хинди тілі; ағылшын тілі; англицизмдер; тіл саясаты.