Жапон соматикалық фразеологизмдерін орыс тіліне аудару ерекшеліктері («бас», «көз», «қол» компоненттері бар соматикалық фразеологизмдердің негізінде) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Mақала жапон соматикалық фразеологиялық бірліктерін орыс тіліне аудару тәсілдерін зерттеуге арналғ ан. Мақалада тіларалық эквиваленттілікке әсер ететін  факторлар  қарастырылып,  тіларалық  эквиваленттер айқындалып, эквивалентсіз соматикалық фразеологизмдерді аудару тәсілдері қарастырылды.
Keywords: фразеологизм; фразеологиялық соматикалық бірліктер; тіларалық эквиваленттілік; аудaру тәсілдері; жапон тілі; орыс тілі.