Жалғыз жанның библиясы және Гао Синцзянь (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақалада Гао Синцзяньның «Жалғыз жанның Библиясы » романы жайлы жан-жақты талдаужасалады, мұнда қытай тұңғыш нобель иегерінің жалғыздық тағдырын көркем тілмен суреттейді,Гао Синцзянь шамамен тоғыз жаста болған кезіндегі балалық шағының, комунистер билікті алғанға  дейінгі буржуазиялық кезеңінен басталады, өзінің, жанұясының Мао заманынан және оның  салдарынан қуғынға  ұшырауымен жалғасады. Бұл оқиға мәдени революциямен тікелей байланысады,автор өзін сол революцияға қатысушы ретінде, жәбірленуші ретінде, бүгінгі күні қандай жетістікке      жеткені жөнінде баяндайды.
Keywords: Рух тауы; маоизм; интеллектуалдық; мәдени революция; тоталитарлық; демократия; коммунистік террор.