Жапон жастарының әлеуметтенуіндегі букацу немесе клубтар қызметінің атқаратын рөлі (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Қазіргі радикалды технологиялық, ақпараттық және әлеуметтік өзгерістер кезеңінде тек  Жапонияның ғана емес жалпы бүкіл әлем жастары арасындағы трансформациялық үдерістердізерттеу үшін әлеуметтік шоғырлану феноменінің маңызы өте зор. Бұл мәтінде жапон жастарыныңәлеуметтенуіндегі клубтар қызметінің алатын орны мен маңыздылығы қарастырылған.
Keywords: букацу; клубтар қызметі; жапон жастары; әлеуметтену; Хикикомори; NEET.