THEORY OF EQUIVALENCE IN TRANSLATION: HISTORICAL REVIEW. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Аударманың эквиваленттік теориясының негізгі сипаттары және түпнұсқа мен аударма арасындағы эквиваленттіктің түрлері тіларалық коммуникация аймағында орын алатын аударма спецификасымен анықталады. Екі тілдік жүйенің арақатынасы ретінде аударманың жалпы сипаттамасы және осы ұғымнанпайда болатын барлық қорытындылар аударма эквиваленттігіне байланысты болады.