Принципы классификации сложных предложений корейского языка. Кəріс тілінде күрделі сөйлемдердің топтастыру ұстанымы. (Journal of Oriental Studies, 2016)
До сих пор, как среди корейских грамматистов, так и российских корееведов нет единого взгляда на терминологию и на классификацию сложного предложения. Вопросы синтаксиса недостаточно полно освящены в существующих учебниках корейского языка и требуют глубокого изучения.Данная работа посвящена проблеме анализа существующих классификаций сложного предложения корейского языка, представленных языковедами Кореи и российскими корееведами, а также выявлению принципов их классификации.Күні бүгінге деиің корей грамматистері мен ресей корейтану ғалымдары арасында терминалогия жəне күрделі сөйлемдер топтастыруы жайында біртұтас көзқарас əлі де калыптаспаған. Синтаксис сұрақтары бүгінгі корей тілі оқулықтарында толығымен ашылмаған жəне де күрделі зерттеулер қажет етеді. Көрсетілген еңбек корей тілінің күрделі сөйлемдер топтастыруларының анализінін қыйыншылықтары мен оларды топтастыру принциптеріне арналған.