Абайдың «Масғұт» поэмасының Қытайда аударылуы мен зерттеулі жөнінде. Исследования о поэма «Масгут» Абая в Китае. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада қытайдағы Абай шығармаларын зерттеуші Ха Хуаньчжаңның Абайдың «Масғұт» поэмасын қытай тіліне аударуы және ол туралы зерттеулеріне жан-жақты талдау жасалынады. Сонымен қатар, Абай шығармалары ішіндегі поэмаға қатысты өлеңдерінің қытай тіліне аударылуы мен зерттелуін қарастырып, қытай зерттеушілерінің Абай шығармасына берген бағаларына сараптама жасалады.В статье приводится разносторонний анализ, а также исследования перевода на китайский язык поэмы Абая«Масгут» китайского исследователя творчества Абая Ха Хуаньчжана. Наряду с этим, рассматривая перевод и исследования стихов, относящихся к поэме, в произведениях Абая, делается заключение об оценке произведения Абая китайскими исследователями.