Əл-Халил ибн Ахмадтың араб дыбыстарының сипаттарынабайланысты қолданған терминдері. Термины использованные аль-Халилом ибн Ахмадом по описанию арабских звуков. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Араб тілінің дыбыстық жүйесіне қатысты терминдік атаулар орта ғасырлардан бастау алатыны белгілі. Сол терминдік атаулардың негізін салған ғалымдардың бірі, əрі бірегейі əл-Халил ибн Ахмад əл-Фараһиди болды. Оның қолданған терминдік атауларының көпшілігі əлі күнге дейін атауын өзгертпей өзгеріссіз қолданылып келеді. Бұл жұмысымызда əл-Халил қолданған араб дыбыстарының сипаттарына байланысты терминдік атауларға тоқталып, мағынасын ашатын боламыз.В настоящей статье рассматриваются термины, использованные аль-Халилом Ибн Ахмадом по описанию арабских звуков, а также раскрываются их значения.