Түркі тілдерінің генеалогиялық және типологиялық сипаты. Генеалогическая и типологическая особенность тюркских языков. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақала көне түркі жазба ескерткіштерінің когнитивтік сипатына арналған. Зерттеудің өзектілігі көне түркі жазба ескерткіштеріне когитивтік талдау алғаш рет салысттырмалы-тарихи сипатта, диахрониялық және синхрониялық зерттеулер шегінде жазылғандығымен сипатталады.Статья посвящена исследованию когнитивных процессов тюркских письменных памятников. Актуальность данной работы обусловлена тем, что впервые исследования вышеуказанных процессов проведено на сравнительно-историческом срезе с точки зрения диахронии и синхронии.