«Байбөрі баласы Бамсы-Бәйрек туралы жырдағы» көне түркі мифологиясы. Древне тюркская мифология в былине о сыне Байбори Бамсы-Байрек. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада «Қорқыт ата кітабында» айтылатын жырларының ішіндегі Бамсы-Бәйрекке қатысты жырда орын алған оғыз тайпаларының көне наным-сенімдері мен байырғы түркі халықтарының мифтік элементтері және шамандық нанымындарына байланысты дүниеге келген көне сюжеттер арнайы қарастырылады. Көне дәуірлерден бері сақталған байырғы түркі халықтарының нанымдары мен әлемнің жаратылысы турасында дүниеге келтірген мифтік түсініктері жақсы сақталған, кітап кейінірек исламдық құндылықтарды қабылдаған кезеңде хатқа түскенімен жырдың бойында ескі нанымдар көп өзгеріске ұшырамағандығы зерттеу нысанына айналады.В статье рассматрываются древние сюжеты шаманских верований и мифических элементов тюркских народов и древние верования огузских племен которые имели в эпосах, охвативших Бамсы-Байрек по «Книге моего деда Коркута».