Көне түркі мемлекеттілігінің дербес ел болу философиясының тәуелсіз Қазақстан саясатындағы көрінісі. Роль философии становления древнетюркской государственности в политике Казахстана как независимого суверенного государства. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада көне түркілік ру-тайпалардың өмір-салты мен әдет-ғұрпы, елдігі мен мемлекеттігінің қалыптасуы, олардың өзара қарым-қатынасының ерекшелігі жайындағы деректердің бүгінгі елдігімізге дейін дәстүр жалғастығы мен сабақтастығын сақтап келе жатқандығы сөз болады. Ұзақ уақыт бойы тарихи-саяси жағдайдың сан алуан себеп-салдарынан қазіргі Қазақстан териториясында небір мемлекеттер құрылып, кейбіреулері блгілі бір уақыт өлшемі тұрғысынан алғанда ұзақ өмір сүрген болса, енді біреулері бірнеше ондаған жылдар ғана тайпалық одақ немесе мемлекеттік бірлестік ретінде көрініп, тарих сахнасынан кетіп отырғанындығы белгілі. Мақалада тарих бойындағы осы тайпалық одақтар мен мемлекеттік бірлестіктердің бүгінгі Қазақстан тәуелсіз ел болу саясатындағы алар орны бағамдалады.В статье рассматривается актуальные проблемы исследования становления древнетюркской государственно-сти и анализирутся его роль в становлении Казахской независимой государственности.