Қазақ және қытай қолданбалы сәндік өнеріндегі негізгі айшықтар. Особенности казахского и китайского декоративно-прикладного искусства. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Берілген мақалада қазақ және қытай мәдениеттерінде қолданбалы сәндік өнердің тарихы салыстырыла отырып қарастырылған, қазақ және қытай мәдениетінде атлған саланың орны, зергерлік бұйымдардың шығыс мәдениетіндегі, тұрмыс-тіршілігіндегі қызметі екі халықтың салт-дәстүр, әдет-ғұрып, наным-сенімдерімен сабақтастырыла қарастырылған, бұл салада үздіксіз зерттеу жүргізген қытай және қазақ ғалымдарының ұлттық мәдениет ерекшеліктерінің мәдениет сахнасындағы келбеті жөніндегі пайымдаулары жан-жақты талданған.В данной статье проанализированы развивающие функции декоративно-прикладного искусства казахского и китайского народов как целостного эстетического, культурно-исторического и социально-педагогического фе-номена в аспекте педагогического применения. Расскрывается проблема национальной формы, художествен-но-изобразительных средств, культурно -исторических традиций, реалий, нравов, обычаев и т.д .