Парсы және қазақ тіліндегі мақал-мәтелдердің өзара байланысы - Взаимосвязь казахско-персидских пословиц и поговорок (Journal of Oriental Studies, 2016)
Әр халықтың салт-дәстүрі, наным-сенімдері мен тарихын көрсететін ауыз әдебиетінің ежелгі жанры бұл – мақал-мәтелдер. Мақалада шынайы халықтық образды ашып көрсететін парсы және қазақ халық даналығы мен философиясының өзара байланысы туралы баяндалады. Қазақ тіліндегі кейбір парсы мақал-мәтелдеріндегі дәлме-дәл баламалар, ондағы қозғалатын ортақ тақырып, екі халықтың ой-тұжырымының, дүниеге көзқарасының бірінен-бірі алыстамайтынын, олардың арасындағы тілдік-мәдени өзара байланыстардың сонау ежелден бастау алатынын айшықтайды. Пословицы и поговорки – древнейший жанр устного народного творчества, некое зеркало, отра-жающее не только быт, но и историю, психологию, верования, обычаи народа. Пословицы и по-говорки, являясь важнейшим элементом духовной культуры и наивысшей формой мышления и дарования, всегда оставались и останутся актуальными. В данной статье рассматривается вопрос о взаимосвязи персидской и казахской народной мудрости, философии, которые олицетворяют ис-тинно народные образы.