К вопросу об исчезающих языках современного Китая. Қазіргі Қытайдағы жойылып бара жатқан тілдер мәселесі. (Journal of Oriental Studies, 2016)
В статье рассматривается проблема исчезающих языков во всем мире, конкретно рассмотрена ситуация в Китае, причины появления данной тенденции, и меры правительства КНР для сохранения такого рода языков. В статье перечислены наиболее уязвимые языки, параметры, по которым язык признается исчезающим.Мақалада әлемдегі жойылып бара жатқан тілдер мәселесі қарастырылған. Нақтырақ, Қытайдағы жағдай қарастырылады,яғни, бұл құбылыстың туындау себебі және осындай жойылыпбара жатқан тілдерді сақтап қалу үшін ҚХР үкіметінің жасапжатқан әрекеттері мақалаға арқау болған. Мақалада осы топқа жататын ең әлсіз тілдер, олардың жойылып бара жатқантіл ретінде қарастырылатын сипаттары талдап жазылған.