Қазіргі қытай тіліндегі терминжасам принциптері. Принципы терминообразования современного китайского языка. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада қазіргі қытай тіліндегі терминжасам жүйесінің келбеті мен өзіндік ерекшеліктері ашылып, терминжасам жүйесін дамытудыңбағыттары мен негізгі қағидаттарына сипаттама берілген, сондай- ақ шет тілдік бірліктерінің қытай тілінің терминжасамындағы орнына талдаужасалған.Исследoвание терминологии стало одним из ведущих направленийсовременных лингвистических исследований как китайских, так и казахстанских ученых. В данной статье расскрывается значение и роль в современной лингвистике, также особенности терминосистемы китайскогоязыка.