Ғаламның тілдік бейнесіндегі «қытай әйелі» концептісі. Концепт «китайской женщины » на фоне мирового языкового образа. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Берілген мақалада автор қытай халқының танымындағы «әйел» концептісіне қатысты атаулар, қытай әйелдерінің таным- талғамын,көзқарасын, сезімін, психологиясын, сан иірімді ерекшеліктерін тануға мүмкіндік беретін ұғым-түсініктер, «қытай әйелі» концептісін дәлелдейтінмақал- мәтелдер, теңеу, метафора, тұрақты тіркестердің сипатына жан-жақты талдау жасаған.Статья посвящена исследованию концепта «китайской женщины» как фрагмента китайской языковой картины мира (на фоне мировой). На современном этапе развития языкознания доминантой мышления становится не только познание, но и взаимопонимание, что неизбежноприводит к изучению взаимодействия языка, культуры и личности.