Характерные особенности синтаксиса современного турецкого языка. Қазіргі түрік тілінің синтаксистік ерекшеліктері. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Данная статья посвящена особенностям турецкого синтаксиса,основнымсинтаксическим единицам и характеру взаимодействия элементов внутри языковой системы. Дается классификация способов синтаксических связей на примере турецкого языка и спецификаобъединения компонентов. Кратко рассматривается история изучения вопроса теоретического синтаксиса, в целом, и турецкого синтаксиса,в частности. Приводится описание синтаксических единиц и разграничиваются понятия «слово » и «словосочетание».Мақала түрік тілі синтаксисінің ерекшеліктері мен синтаксистік бірліктерді, ішкі тілдік жүйенің элементтерінің өзара қатынасын қарастыруға арналған. Синтаксистік байланыстардыңклассификациялық тәсілдері түрік тіліндегі мысалдармен келтіріліп,компоненттік бірліктердің ерекшеліктеріқ арастырылады.Теориялықсинтаксис мәселелерінзерттеутарихына қысқаша тоқталып, түрік тілінің синтаксистік ерекшеліктерін айқындайды.Синтаксистік бірліктерге сипаттама беріліп, «сөз» бен «сөзтіркестері» арасындағы айырмашылықтарды ажыратып береді.