Махмұт Қашқари дүниетанымы Құран және хадис мәтіндері аясында. Мировоззрение М. Кашгари в свете текстов Корана и хадиса. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақалада М.Қашқаридың дүниетанымы жайында сөз болады. М.Қашқари дүниетанымы– мұсылмандық дүниетанымға негізделгені өз шығармасындағы Құран және хадис мәтіндері аясында дәйектеледі. Қорытынды бөлімде М. Қашқари ислам дінін ұстанған иман жүзді, келешекке үмітпен қарайтын, Отанына адал қызмет еткен, түркі тілінің жанашыры бола білген, өз салт-дәстүрін оның тарихын жетік білген көрнекті тұлға екендігі алға тартылып, жастарға үлгі етіледі.В данной статье рассматривается мировоззрение М.Кашгари, а так же приводятся примеры того, что мировоззрение М.Кашгари основано на мусульманском мировоззрении. Эта доказывается примерами из Корана и хадисы, которые приведены в произведениях М.Кашгари. В заключительной части М. Кашгари описывается как богобоязненный человек, придерживавший столпы ислама и искренне служивший своей родине и тюркскому языку. В статье М.Кашгари приводится молодому поколению, как человек, хорошо знающий традицию и историю своего народа.