Ирандық әдет-ғұрыптардың ерекшеліктері. Особенности обычаев и традиций иранцев. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Әдет-ғұрып халық мәдениетінің ажырамас бір бөлігі болып табылады. Әр халықтың өзіне тән әдет-ғұрыптары мен салт-дәстүрлері бар. Мақалада ирандықтардың әдет-ғұрыптарындағы ерекше үйлену үрдісіне баса назар аудара отырып, олардың үйлену тойының барысында қолданылатын әдет-ғұрыптар сөзге тиек етіледі. Иран халқы нағыз мұсылман елі ретінде ертеден келе жатқан үйле ну тойына байланысты дәстүрлері мен салттарын ұстанады. Иран елінің, иран халқының осы тұрғы да қолданылатын әдет-ғұрыптары ерекше және қызық, осы себепті аталмыш тақырыпқа тоқталуды жөн көрдік. Ирандықтардың некеге тұру үрдісі, той жасаудағы қызықты тұстары және жалпы мәдени ерекшеліктер мақала арқауы болып табылады.В этой статье рассматриваются иранские национальные и этнокультурные свадебные традиции, которые берут начало с самых давних времен.