Жапонияның сыртқы саясатындағы үш негізгі пікірталас. Три основных спора во внешней политике Японии. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада Жапонияның сыртқы саясаты үшін маңызы зор бейбітшіл-милитаристік,аралдық-теңіздік және батыстық-шығыстық атты пікірталастар қарастырылады.Ол таластардың шығу тегі мен олардың тарихи маңызы,теориялық негіздемесі,іс жүзіндегі көрінісі,өзара байланыстары,тарихи кезеңдері мен қазіргі жағдайы талқыланады.В статье рассматриваютсятри ключевых спора Японии,исход которых имеет большое влияние на внешнюю политику Японии.Также в статье обсуждаются природа возникновения споров,их историческая значимость,теоретическое обоснование,практические примеры, взаимные связи,исторические периоды и настоящее положение дел.