Қытай тіліндегі сөздердің қайталану құрылымы - Структура повторения слов на китайском языке (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада қытай тіліндегі сөздердің қайталану құрылымы осы тілдің өзіндік ерекшелігі болып табылатындығы алға тартылды. Қытай тіліндегі сөздердің қайталануы етікстік, сын есім, сан есім және еліктеуіш сөздерде көп кездесіп, түрлі тілдік орталарда әртүрлі лексикалық және грамматикалық ұғымдар білдірумен қатар, әсем ырғақ және жағымды мағына қалдыратындығы, сөздердің байланы-су тәсілі және сөйлемдегі қызметі туралы талдау жасалынды. Қытай тіліндегі сөздердің қайталануы құрылымы қытайдың салт-дәстүрі, діни сенімі, сөздік қоры және тілдік ортасы тұрғысынан ықпал жасайтын дара қасиеттер болып саналатындығы ескерілді. В статье рассматриваются особенности повторения слов на китайском языке.