Қазақ жəне түрік тілдеріндегі ақшаға қатысты мақал-мəтелдердің этнолингвистикалық сипаты.Этнолингвистическая позиция пословиц-поговорок, связанных с деньгами, в казахском и турецком языках. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада байлықтың негізгі көзіне (ақша, алтын, тиын, пұл т.б.) байланысты қазақ жəне түрік тілдеріндегі мақал-мəтелдердің этнолингвистикалық тұрғыда табиғаты ашылып, ұқсастықтарымен айырмашылықтары қарастырылады.В данной статье раскрывается природа пословиц-поговорок с этнолингвистической позиции связанных с деньгами, т.е. сбогатством, основными источниками богатства (золото, тенге, тиын, пул и др.), в казахском и турецком языках, рассматриваютсяих отличия и схожести между собой.