ХХ ғасыр басындағы қазақ романдарындағы салт-дəстүрдің көрінісі. Проявление традиций и обычаев в романах начала ХХ века. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Mақалада қазақ əдебиетіндегі алғашқы романдардағы салт-дəстүрдің көрінісі «Бақытсыз Жамал», «Мұңлы Мариям», «Қыз көрелік», «Қалың мал», «Қамар сұлу» романдары негізінде шолу түрінде қарастырылып, мазмұндық тұрғыдан өзіндік ұқсастықтары мен сарындары,айырмашылықтары мысалдармен айқындалады. Сол секілді мақалада қазақи дəстүрде кездесетін салттық жоралғылар аталады.В статье рассматривается зрелище обычаев-традиций в первых романах в казахской литературе.