Араб тіліндегі поэзиялық шығармаларды аудару мəселелері. Проблемы переводов арабской поэзии. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қазақстан Республикасының тəуелсіз мемлекет ретінде халықаралық қарым-қатынастар жүйесінің жаңа деңгейіне ауысуымен, екіншіден, жаһандану үдерісінің бүкіл əлемді қамтыған ауқымына орай аударманың біздің өмірімізде алар орны алдағы кезеңде айрықша арта түседі. Араб поэзиясын қазақ тіліне аударудың арғы-бергідегі жүріп өткен жолын, бел-белестерін, ізденістері мен іркілістерін саралау – ұлттың көркемдік ойының бүгінгі биігін бағамдаудың, алда алар асуларын белгілеудің бір жолы.Статья рассматривает пути развития перевода арабской поэзии на казахский язык, исследование проблем, связанных спереводом – это своего рода развитие художественного мышления нации сегодня и в последующем будущем.