Қазақ лингвомəдениетіндегі отбасы концептісінің қолданысы. Использование концепта «семья» в казахской лингвокультуре. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Беріліп отырған мақалада отбасы концептісінің концептілік мазмұны айқындалады. Қазақ лингвомəдениетіндегі отбасы, семья, жанұя лексемаларының қолданыс жиілігі əлеуметтік лингвистиканың сауалнама жүргізу əдісі арқылы нақтыланады.В данной статье рассматривается концептуальное содержание концепта «отбасы». Частота используемых лексем отбасы, семья, жанұя в казахской лингвокультуре определяется соцолингвистическим методом анкетирования.