Қазіргі жапон тілінің әскери терминологиясының негізгі ерекшелік белгілері - Особенности военной терминологии современного японского языка (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қоғамның қазіргі даму сатысында терминология мәселелерін зерттеу лингвистиканың елеулі мақсаттарының бірі болып табылады. Қазіргі заманда адамдар арасында қарым-қатынас және ком-муникацияда терминологияның рөлі зор. Сонымен қатар ақпаратты қабылдау дерекнамасы, ғылыми-техникалық прогресті тездету әдісі және де мамандықты игеру құралы ретінде қолданылады.В статье рассматривается одна из наиболее актуальных проблем военного перевода – проблема во-енной терминологии, раскрывается сущность термина как языкового знака вообще, так и военного термина, в частности. Кроме того, здесь представлен анализ основных особенностей военной терми-нологии японского языка.