Парсы тілінің Қазақстанда ислам діні мен мәдениетінің таралуындағы тарихи рөлі - Историческая роль персидского языка в распространении ислама и исламской культуры в Казахстане (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада түркі тілдес халықтар мен иран тілдес халықтардың өте ерте замандардан, исламға дейінгі дәуірден күні бүгінге дейін жалғасып келе жатқан байланыстары туралы баяндалады. Қазақ тіліндегі кейбір иран сөздері баламаларының болмауы – олардың өте ерте замандарда кіргенінің дәлелі. Түркі халықтарының ислам дінін қабылдау үдерісі бейбіт үдеріс болды.Көшпенді түркілердің ислам дінін қабылдауына тегі ирандық сопылар үлкен ықпал етті. Осылайша, парсы тілі аймақта исламның басты идеологиялық құралы болды. Кейінірек кітәби ақындар да парсы әдебиеті мен ислам мәдениетін Ресейдің отаршылдық саясатына, христиан дінін тарату мақсатына қарсы тұру үшін де пайдаланды. В статье рассматриваются истории распространения ислама среди тюркских племен.