Түркi сөздерiнің араб тiлi фразеологизмдеріндегі орны - Роль заимствованной тюркской лексики в образовании арабских фразеологизмов (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада араб тіліне енген түркі сөздерінің араб сөздерiмен тiркесуi араб тiлiнде фразеологиялық тiркес тудырудың өнiмдi тәсiлi болмаса да, оның бар екенi жайлы айтылады. Тiлiмiздегi фразеоло-гиялық тiркестер – лексиканың ең бiр бай саласы. Бұлар өзiнiң экспрессивтi-эмоциялық әсерлiлiгiмен көзге түседi. Бiр халық екiншi халықтан сөз алғанда, ол сөздiң мағынасын өз ұғымдарына, өз өмiр салтына сай бейiмдеп алатындығы қарастырылады.В этой статье рассматривается роль заимствованной тюркской лексики в образовании арабских фра-зеологизмов. Тюркизмы присутсвуют во всех сферах жизни арабов. Тюркизмы не являются активной частью в словобразовании арабского языка, но встречаются в сочетании с арабкими словами.