Шанхай ынтымақтастық ұйымының құрылуы және оның халықаралық маңызы - Образование Шанхайской организации сотрудничества и ее международное значение (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада 2001 жылғы күрделі халықаралық жағдай аясындағы Орталық Азияның бес мемлекеті, Ре-сей Федерациясы мен Қытай Халық Республикасының Шанхай ынтымақтастық ұйымын құруы мен оның маңызды мәселелері ғылыми зерттеудің нысаны ретінде алынған. Еуразиялық кеңістікте Шан-хай ынтымақтастық ұйымы секілді қуатты ұжымдық қауіпсіздік жүйесінің құрылуына ғаламдық және аймақтық деңгейдегі бірқатар маңызды факторлар ықпал етті. Мақалада осы мәселенің ең маңызды аспектілері ғылыми тұрғыдан талдауға алынып, іргелі деректер мен зерттеу еңбектері негізінде терең қарастырылды. В данной статье рассматриваются и анализируются процессы образования Шанхайской организации сотрудничества и ее международно-политическое значение.