АҚШ-тың халықаралық қатынасы - Международные взаимотношения США (Journal of Oriental Studies, 2016)
Екінші дүниежүзілік соғыстың нəтижесінде АҚШ-тың қаржылық-экономикалық жəне əскери күш-қуаты едəуір күшейді. Еуропа мен Азияның көптеген халықтарының басына түскен қиыншылықтыАҚШ басынан кешірмеді. Соғыс құралдарын сату есебінен Америка монополиялары орасан зор пайда тапты. Өнеркəсіптің өндірістік қуаты мейлінше өсті. Соғыстан кейін АҚШ империализмнің ең басты экономикалық жəне əскери-саяси күші ретінде, халықаралық реакцияның қамалы болып бас көтерді. Америка капитализмінің ішкі табиғаты(капиталдың тез қорлануы, өндіргіш күштердің қаулап өсуі) оны сыртқы экспансияны кеңінен жүргізуге итермеледі. Америка империализмі ең ірі қанаушыға айналды.В данной статье рассматриваются международные взаимоотношения США. В результате второй ми-ровой войны финансово-экономическое состояние и военная сила США стали значительно мощнее прежнего. Реализовывая средства войны, американские монополисты стали приобретать огромную пользу. Производственная мощность промышленности росла большими темпами.