Түркия жəне ЕО: интеграция мəселесі - Турция и ЕС: проблемы интеграции (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада Түркия мен Еуропа мемлекеттері, яғни Түркия мен Еуро Одақ арасындағы тарихи, саяси, экономикалық факторларға сараптама жасалған. 27 еуропалық мемлекеттің экономикалық жəне саяси бірлестігіне енуді көздейтін Түркия Республикасының жүргізіп отырған сыртқы жəне ішкі саясатына, Еуро Одақтың Түркияға қойған талаптары мен шарттарына жете тоқталамыз. 1923 жылы Түркия Республикасының басшылығына Мұстафа Кемал Ататүріктің келуі, оның Түркияны элитарлы мемлекетке айналдыру жолындағы атқарған істері, олардың жүзеге асырылуы Түркия Республикасының тарихындағы үлкен жеңіс. Ендігі кезекте Кіші Азия аумағында жатқан, Еуропамен Азия материктерінде орналасқан Түркияның Еуропа кеңістігіне кіруге ұмтылуы, оның жеткен жетістіктеріне қысқаша сипаттама беру арқылы мақаланың негізгі өзегі, Түркия мен Еуро Одақ арасындағы интеграцияға, Түркия Республикасының Конституциясына енгізілген өзгертулер мен толықтыруларды саралау, салыстыру жəне оның нақты жүзеге асырылуына талдау жасалынады.В статье рассматривается проблема интеграции Турции в Европейский союз и выполнения с Турец-кой стороны условия ЕС для вхождения в союз. Следовательно, в статье проанализированы законодательные изменения и пополнения в Конституцию Турецкой Республики для вхождения в ЕС. По сегодняшним отношениям между ЕС и Турцией складывается мнение, что Турции понадобится еще дополнительных 10-15 испытательных лет.