Тілдік қарым-қатынастар: хинди тіліндегі кірме сөздер негізінде. Языковые контакты: на примере заимствованных слов в языке хинди. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада бүгінгі таңда тіл теориясында күрделі, қарама-қайшылығы көп мəселелердің бірі саналатын тілдік өзгерістердің нақты себептері қарастырылған. Тiлдердiң өзара қарым-қатынасын, ондағы ауыс-түйiс негiзiнде болатын өзгерiстердi жан-жақты зерттеп, анықтаудың мəнi зор. Мақалада тілдік қарым-қатынастар теориясы, хинди тіліндегі кірме сөздерді зерттеу негіздемесі берілген.В статье рассматривается проблема языковых изменений как одна из сложных и противоречивых проблем современного языкознания. Очень важно всестороннее исследование фонетических и других изменений, происходящих в результате межъязыковых контактов. В статье дается характеристика заимствованных слов языка хинди как иллюстрация к теоретическим основам межъязыковых контактов.