Шактизмдегі тантр мəтіндерінің қалыптасу алғышарттары, рөлі мен маңыздылығы. История формирования тантрических текстов, их роль и значение (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Ғылыми мақалада үнді дүниетанымындағы құдайлар пантеонының бірі болып табылатын əрі əйел құдай бастауын дəріптейтін ағымның бірі – шактизмнің қазіргі таңдағы қоғамдағы орны діни-философиялық тұрғыда қарастырылады. Əр дəуірдегі кез келген ағымның өзіне тəн жазба жинақтарының қоғамдағы рөлі жəне олардың құлдырау, шарықтау кезеңдері болатыны баршамызға мəлім. Сондықтан шактизм ағымының діни-философиялық астарын саралай отырып, аталмышағымның негізінде пайда болған тантрлық мəтіндерінің тарихи қалыптасу алғышарттары талдауға түседі.В статье говорится об известной индийской матери богов пантеона Шакти. А также рассматривается общественная роль пантеона Шакти в индийских мифологиях.