Қазақстан мен Жапонияның гуманитарлық-мəдени байланыстары Культурно-гуманитарные отношения Казахстана и Японии (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Қазақстан мен Жапония байланыстары қазіргі таңда жаңа деңгейге көтерілгені байқалады. Бұлай дейтін себебіміз, екі елдің арасындағы саяси-экономикалық, гуманитарлық-мəдени байланыстардың нығаю өте маңызды рөл атқарып отырады. Осы ретте гуманитарлық-мəдениқарым-қатынастардың орны ерекше болмақ. Автор бұл мақаласында осы аталған мəселелерге ғылыми тұрғыдан жауаптар іздейді. Атап айтар болсақ, екіжақты қарым-қатынастардың өзегі ретінде гуманитарлық-мəдени байланыстарға маңыз беріп, осы арқылы қос мемлекеттің əртарапты байланыстарының мəнін аша түседі. Бұл орайда автордың келтіріп отырған мəдени байланыстарының нақты деректері өз кезегінде айтарлықтай қызығушылық тудырады.Казахстан и Япония в системе политических и экономических связей имеют тесное взаимовыгодное сотрудничество. На современном этапе японо-казахстанских отношений важно отметить роль не только экономических интересов, но и культурно-гуманитарных. В данной статье научно анализируются важные компоненты двусторонних отношений. Также автором широко используются такие понятия, как «гуманитарно-культурные аспекты» взаимоотношений Японии и Казахстана. В частности в нем преобладает акцент на то, что развитие в гуманитарно-культурном должно исходить из реальных запросов современногообщества.