1970-1990 жылдардағы Египеттің əлеуметтік-экономикалық салаларының дамуы. Социально-экономическое развитие Египта в 1970-1990 гг. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
В данной статье рассматривается социально-экономическое развитие Египта в 1970-90 гг. Для достижения наилучшегорезультата в целях развития экономики страны потребовалось проведение комлексных реформ.Мақалада 1970-1990-жылдардағы Египеттің əлеуметтік-экономикалық жағдайы қарастырылған. Тəуелсіздікке қол жеткізген жылдары Египеттің экономикалық дамуында қиындықтар көп кездесіп, ішкі шиеленіске толы болды. Үкімет басына жаңадан келген Ə. Садат елдідағдарыстан алып шығу жолында «инфитах» саясатын жариялады. Ел экономикасын либерализациялау бағытында кезең бойынша экономикалық реформалар жүргізілді. Аталған реформалар барысын-да елдің дамуы қарқынды жүрмесе де, бірде алға жылжушылық үдерісі, ал 70-ші жылдардың аяғына қарай елдің əлеуметтік жағдайы күрт төмендеп кетті. 1981 жылы билік басына келген Х. Мүбаракелді дағдарыстан алып шығу үшін экономика саласында кешенді реформа бағдарламасын жүргізді.