Араб жəне қазақ əдебіндегі діни-мəдени аспектілер. Религиозно-культурные аспекты арабской и казахской этикетной формы. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада араб жəне қазақ қоғамындағы дүниетаным, адамдар арасындағы қарым-қатынастар, оның ішінде аталған екі қоғамға тəн ортақ тұстар мен сипатты ерекшеліктер салыстырыла зерттеледі.Тақырыпқа қатысты шетелдік тың ғылыми зерттеулер негізінде араб жəне қазақ дүниетаным мəселесін мəдениетаралық қарым-қатынас жəне аударматану тұрғысынан жаңа қырынан талдауға ұмтылыс жасалады.В статье рассматривается вопрос о мировоззрении и отношении к жизни в арабском и казахском обществах, определяются их общие черты и характерные особенности. Посредством привлечения новых исследований зарубежных ученых по данной теме сделана попытка научного анализа проблемы арабского и казахского мировоззрений в сфере межкультурной коммуникации и переводоведения.