Председательство Казахстана в 2011 ж. Қазақстанның ИЫҰ СІМК-дегі төрағалығы жəне араб-ислам əлеміндегі өзекті оқиғалар. СМИД ОИС в 2011 году и актуальные проблемы в арабо-исламском мире (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
(«Қазіргі Қазақстандағы ислам: мəні мен діни жаңарудың нəтижелері»атты ғылыми жоба жұмысы бойынша жазылған)Мақалада автор араб көтерілістері бойынша ИЫҰ елдерінің өзекті мəселелерін қарастырып, «Араб көктемі» нəтижелері мен салдарларын сараптайды. Сонымен қатар Қазақстанның ИЫҰ СІМК-дегі төрағалығы нəтижесінде атқарылған жұмыстары да талданады.В статье автор рассматривает актуальные проблемы стран Организации Исламской Солидарности в контексте арабскихреволюций, анализирует причины и последствия событий «арабской весны». Была сделана попытка оценить выполненныедействия Казахстана как председателя СМИД ОИС.