Факторы выбора брачного партнера: теория и практика на примере зарубежных корейцев во 2-й половине ХХ века. Неке əрiптесiнiң таңдауының факторлары: XX ғасырдың 2-жартысындағы шетел кəрістерiнiң мысалындағы теория жəне тəжiрибе. (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Брачное поведение – это поведение, целью которого является удовлетворение потребности в браке, поведение, связанное с выбором брачного партнера. Под брачным отбором понимается процесс, в результате которого из совокупности возможных выборов брачного партнера, тем или иным способом отбирается тот единственный партнер (партнерша), который (которая) и становитсямужем (женой).Неке түсіністігі некелік жұпты таңдау мен оған қатысты қажеттiлiктi қанағаттандыру мақсатында туады. Неке таңдау процесі қандай да бір белгісіз əдіс арқылы жар (күйеу не əйел) таңдалып, іс жүзінде іске асады деп түсіндіріледі.