ОБРАЗ ПОМОЩНИКОВ ГЕРОЯ В ФОЛЬКЛОРЕ НАРОДОВ ВОСТОКА И ЗАПАДА (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада фольклор жанрларында жиі кездесетін батырдың көмекшілері бейнесі салыстырмалы түрде зерттелген. Шығыс және Батыс елдерінің халықтары фольклорындағы зооморфтық және антропоморфтық көмекшілер образындағы ұқсастық анықталған. Сонымен бірге батырдың көмекшісі бейнесінің дамуы қарастырылған. Зооморфтық көмекшілер атының білдіретін мағынасы, олардың реңк символикасына назар аударылған.