Араб тілінің парсы тілі мен əдебиетіне əсері. Влияние арабского языка на персидский язык и литературу (Journal of Oriental Studies, 2016)
Берілген мақалада əртүрлі кезеңдерде араб тілінің парсы тілі мен əдебиетіне тигізген əсері қарастырылады. Соның ішінде ислам дінінің келуімен парсы тіліне енген араб тілдік бірліктеріне анализ жасалып, олардың атақты парсы шайырлары тарапынан қолданылу ерекшеліктеріне тоқталады.Сонымен қатар ислам дінінің жаңа əдеби стильдердің пайда болуына тигізген əсері баяндалады.В этой статье рассматривается влияние арабского языка на персидский язык и литературу в разные периоды его развития.Особое внимание уделялось на анализ заимствованных слов арабского происхождения и на особенности использования новыхарабских заимствований знаменитыми поэтами Ирана. Также рассматриваются особенности новых литературных стилей сприходом ислама.