Корей тіліндегі соматикалық фразеологизмдердің антропоөзектілік аспектісі. Антропоцентрический аспект соматических фразеологизмов корейского языка. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Соматикалық фразеологияның фразеология білімінде маңызды орын алып, оның дүниені қабылдап, танумен байланысы бар екені бəрімізге мəлім. Əр тілде соматикалық фразеологизмдер маңызды рөл атқарады. Сондай тілдердің қатарында корей тілі де бар. Аталмыш мақалада корейтілінің соматикалық фразеологизмдеріне сипаттама беріліп, оның қазақ тіліндегі баламасы келтіріліп, салыстыру да жүргізілген.Известно, что соматическая фразеология – один из древнейших пластов фразеологии, он непосредственно связан с восприятием мира, его познанием. В каждом языке соматическая фразеология занимает большую роль, и в корейском языке тоже. В данной статье дается описание и характеристика соматических фразеологизмов корейского языка, а также сравнение с казахским языком.