Үндістан мемлекетінің энергетика саласындағы өзекті мəселелері жəне оларды шешу жолдары. Current problems in the energy sector in india and their solutions (Journal of Oriental Studies, 2016)
Статья посвящена актуальным проблемам в области энергетики Индии. Данная проблема актуальна для страны в све-те мирового кризиса. Энергетическая зависимость страны влечет за собой проблему энергетической безопасности Индии.Постоянно увеличивющееся население страны нуждается в дополнительных энергоресурсах. Решение этого вопроса крайневажно для национальных интересов и энергетической безопасности Индии. Статья рассматривает некоторые альтернативныеисточники энергоресурсов страны.Осы мақала Үндістанның энергетика саласындағы өзекті мəселелерге арналған. Бұл мəселе əлем дағдарысы көлемінде өте маңызды. Елдің энергетикалық тəуелділігі Үндістанның энергетикалық қауіпсіздігіне қатты əсер ететіні анық. Əрдайым өсіп отыратын мемлекет қосымшақуат көздерін қажет етеді. Мəселенің шешімі Үндістанның ұлттық мүдделері мен энергетикалық қауіпсіздігінде өте маңызды болып табылады. Мақала елдің энергия ресурстарындағы кейбірқосымша қуат көздерін қарастырады. Article is devoted actual problems in the field of power of India. The given problem is actual for the country in the light of worldcrisis. Power dependence of the country involves a problem of power safety of India. Constantly increasing the country populationneeds additional power resources. The decision of this question extremely important for national interests and power safety of India.Article considers some alternative sources of power resources of the country.