(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалдарды тілдік тұрғыдан зерттеушілер оның құрамындағы лексиаклық бірліктердің мағыналық бай- ланысын анықтау, мақалдың мағынасын баяндау үшін лексика-семантикалық жүйелеудің маңызды екенін баса айтады. Автор мақалада мақалдарды семантика-тақы- рыптық жүйелеу мәселесіне тоқталады. The article features the characteristics and equivalents of German proverbs in translation into Azerbaijani. Though the proverbs are the small folklore genre, they show precious thoughts and aspirations. The comparison of German and Azerbaijani proverbs shows that they have some common similar features.