(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Sabir is connected with the classical Azerbaijan literature indissoluble threads. Its creativity is continuation of traditions of the classical Azerbaijan literature in the XXth century, in revolutions. Sabir is the master strong connected with national traditions of the Azerbaijan literature. Мирза Алекпер Сабир ХХ ғасырда әдебиетте реализмді дамытуға теңдесіз қызмет көрсетті, ол жаңа әдебиет мектебінің негізін қалаушы бірден-бір тұлға болды. Ол тек Азербайжандағы ғана емес, сонымен бірге Таяу Шығыстағы әдебиеттің дамуына да күшті әсер етті. Сабир және классикалық мұра мәселесі қазіргі таңда сабиртанушылар назар аударатын басты мәселе болып есептеледі. Мақала классикалық мұра және Сабир мәселесіне арналған.