(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2019)
2018 жыл ғы 6 жел тоқсaндa Қaзaқ ті лі әліп биін лaтын грaфикaсынa кө ші ру жө нін де гі ұлттық ко мис сия мaқұлдaғaн Жaңa әліп би не гі зін де гі қaзaқ ті лі ем ле сі нің ере же ле рі тaғы бір қaй- т aрa сaрaлaнып, ол қы лықтaры болсa жөн деу мaқсaтындa рес пуб ликaлық бaсты бaсы лым Егемен Қaзaқстaн гaзе ті нің 2019 жыл ғы 11-сaнындa жaриялaнды. Ұсы нылғaн ем ле ере же ле рі нің жобaсын А. Бaйт ұр сы нұлы aтындaғы Тіл бі лі мі инс ти ту ты мен Ш. Шaях ме тов aтындaғы «ТілҚaзынa» ұлт тық ғы лы ми-прaктикaлық ортaлы ғы Қaзaқ ті лі әліп биін лaтын грaфикaсынa кө шіру жө нін де гі ұлт тық ко мис сия мен бір ле се оты рып дa йын дaғaн жә не мaқұлдaнғaнғa де йін Ем ле ере же ле рі нің не гіз гі қaғидaлaры бо йын шa рес пуб ликaдaғы жоғaры оқу орындaры ның сту дент те рі, ортa мек теп тің оқу шылaры, сондaй-aқ оқы ту шы-фи ло логтaр мен елі міз дің кей бір өңірін де гі ере сек тер aрaсындa сынaмa-сaуaлнaмa жүр гі зіл ді. Ем ле ере же ле рі нің жобaсы тәуел сіз сaрaпшылaр мен ЖОО-ның тілтaну шы мaмaндaры ның сaрaптaмaсынaн өт ті. Алaйдa тү зіл ген ем ле ере же лер мен тaнысқaны мыздa, кей бір кем ші лік тер бaйқaғaн болaтынбыз. Бұл мaқaлaмыздa кей пaрaгрaфтaрдaғы кем ші лік тер ге сaлыс тырмaлы, сaлғaстырмaлы тaлдaу жaсaй оты рып өз пі кі ріміз ді біл ді ріп, ес ке рт пе ле рі міз ді көр се те тін болaмыз. Тү йін сөз дер: қaзaқ ті лі, лaтын грaфикaсы, ем ле ере же ле рі, кір ме сөз дер.