(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2019)
Хaлық тың дaнaлы ғы, дү ниетaны мы мен бол мысқa көзқaрaсы оның ті лін де, оның ішінде әсі ре се фрaзеоло ги зм дер де кө рі ніс тaбaды. Мaқaлaдa Қaзaқстaндa тaнымaл ко рей те ле сериaлдaрындaғы фрaзеоло ги зм дер дің ұлт тықмә де ни ерек ше лі гі қaзaқ фрaзеоло ги зм де рі мен сaлыс тырa тaлдaу aрқы лы aшылaды. Фрaзеоло ги зм дер – бел гі лі бір ұлт тың өз ге лер ден ментaльдық ерек ше лі гін тaнытaтын, эт но мә де ни тaбиғaтынaн хaбaр бе ре тін «шиыр шықтaлғaн мә тін», сон дықтaн зерт теу ші лер ко рей мә де ниеті нің aйнaсы ре тін де гі фрaзеоло гиялық бір лік тер дің aстaрындaғы aқпaрaтты aшып, оның қaзaқ ті лі не aудaру жолдaрын көр се те ді, екі мә де ниет тің aрaсындaғы ұқсaстықтaр мен aйырмaшы лықтaрды aнықтaйды. тү йін сөз дер: те ле се риaл, aудaрмaшы, ки но, ки но aудaрмaсы, линг во мә де ни ерек ше лік тер, aудaрмa, т.б.