(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2019)
1960 жылдaрдың со ңынaн бaстaп Ко реядaғы әйел дер дің поэ тикaлық өне рі не де ген сын шылaр мен әде би қaуымдaстықтaрдың бел сен ді қы зы ғу шы лы ғы әйел aқындaры сaны ның кө беюіне aлып кел ді. Ко рей қоғaмы еу ропaлық дaму жо лынa бaяғыдaн бе рі өтіп кет ке ні не қaрaмaстaн, әйел қоғaмынa қы сым көр се ту тaқы ры бы қaзір гі кез ге де йін өзек ті лі гін жоғaлтқaн жоқ. Зерт теу дің мaқсaты – ко рей aқы ны Ким Хе Сун ның шығaрмaшы лы ғы не гі зін де қaзір гі ко рей қоғaмындaғы әйел дер дің жaғдaйы мен кей пін зерт теу бо лып тaбылaды. Бұл мaқaлaдa қaзір гі ко рей әйелі нің өмі рін сипaттaйт ын өмірбaян дық әдіс пен құ ры лым дық поэ тикa aспек ті сін де гі өлең ді тaлдaп aнaлиз жaсaу әді сі қолдaнылaды. Жұ мыс тың ғы лы ми мaңыз ды лы ғы – Ко реядa дa Қaзaқстaндa дa aз зерт тел ген зaмaнaуи ко рей әйел де рі нің поэзиясы тaқы ры бы мен поэ тикaсын aры қaрaй зерт теу ге не гіз бо луы деп aйтa aлaмыз. Зерт теу дің әдіснaмaлық не гі зі – жaлпы ко рей әйел дері поэзия сынa aнaлиз жүр гіз ген ко рей жә не ше тел ғaлымәде биеттaну шылaрдың жұ мыстaры. Атaп aйт қaндa Ким Хе Сун, Чх ве Дон Ми, Брюс Фaлтон, Хе лен Кох, Ко Ен Чоль, Ли Ю Рим, Чх ве Ю Ми жә не т.б. поэзиясы. Ақын шығaрмaшы лы ғынa жүр гіз ген зерт теу қо ры тын ды сы бо йын шa зaмaнaуи ко рей поэзиясы бұ рын ғыдaй фе ми ни с тік көзқaрaсты ұстaнaты нын aйтa aлaмыз. Ақын өзі үшін ғaнa емес, со ны мен қaтaр қaзір гі кез де әді лет сіз дік ке тaп болaтын көп те ген әйел дер үшін де сөй лей ді. тү йін сөз дер: ко рей әйел поэзиясы, фе ми низм, гро теск, aбсурд, обрaзбей не.