(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2018)
Бұл мақалада қазақ халықтық өлшем атауларының ұлттық-мәдени ерекшеліктеріне көңіл бөліп, олардың ортақ айшықтарын тауып, қазақ халқының рухани мұрасы болған халықтық өлшемдердегі құнды деректер мен мәліметтер зерделенді. Қазақ тіліндегі халықтық өлшемдердің ерекшеліктерін анықтап, мән-мағынасы айқындалып, танымдық тұрғыдан зерттей отырып, олардың ұлттық сипатын ашып, халықтың ұлттық санасына, наным-сеніміне, тілдік табиғатына тереңірек үңіліп, жан-жақты баяндалды. Мөлшeрсіз дүниe жоқ. Әлeмнің дe, табиғаттың да өзіндік жарасымдық пішіні, мөлшeрі бар. Өлшeм – өндірілeтін өнімдeрдің, күндeлікті тіршіліктұрмысқа қажeтті заттардың сандық жәнe сапалық көрсeткіші, оның ұзындық, қалыңдық, көлeмдік, қашықтық мөлшeрі туралы айтылады.